Bezár

Múltunk

A BEAC számára a labdarúgás mindig központi szerepet töltött be, hiszen klubunk a Magyar Labdarúgó Szövetség alapító tagjai között szerepel. Az egyetemi sportegyesület életébe a futsal 2008-ban tört be, és azóta a sportág népszerűsége folyamatosan növekszik a hallgatók körében. Férfi és női szakosztályunk 2008 óta folyamatosan részt vesz az MLSZ által indított hivatalos bajnokságokban. 2011-ben beindítottuk utánpótlásképzésünket is.

Jelenünk

Férfi és női felnőtt csapatunk az NB2 bajnokság meghatározó tagjai, e két csapat mellett pedig négy csapattal nevezünk a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságba, ahol nemcsak a játékból hanem a bajnokság szervezéséből is kivesszük részünket. Ha hobbi szinten, de hivatalos keretek között szeretnéd kipróbálni magad keresd fel karod csapatvezetőjét. A BEFB mellett hallgatóként bekerülhetsz az egyetem válogatottjába is, akik évről-évre megmérettetik magukat a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán, aminek főszervezője Árendás Tamás, szakosztályunk vezetője. Természetesen hallgatóként is elsajátíthatod a futsal alapjait általános testnevelés kurzusainkon, ahol a hét négy napján focizhatsz egy jót, és ezért még 1 kreditet is kapsz.

 

2x bajnok U17-es csapatunk

 

A hallgatói sport mellett az utánpótlásképzés is kulcsszerepet tölt be egyesületünkben. Szeretettel várjuk az U7-U9-U11-U13-U15 korosztályok mellett az NB1-ben induló U17-es és U20 csapatunkba is a futsalozni vágyó gyerekeket. Célunk olyan összetartó közösségű csapatok kialakítása, amelyekben a játékosok fizikai felkészülésen túl fontos szerepet kap a megfelelő életritmus, az egészséges életmódra, a tudatos életvezetésre való nevelés is. A csapatok felkészítéséért, ELTE-s kötődésű, futsal edzői képesítéssel rendelkező szakembereink felelnek.

Eredményeink:

Fiú Futsal II.o.U17. 1.hely (2016;2017)
Női Futsal NBII. 3.hely (2010;2016)
Női Magyar Kupa. 3.hely (2010)
Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság. 3.hely (2016;2017)

Ismerkedj meg a világ egyik legdinamikusabban fejlődő teremsportjával, és futsalozz a 10 éves ELTE-BEAC csapatában,óvodás kórtól egészen a felnőtt korosztályig.

Rendezvényeink/programjaink

Egyesületünk a sportághoz kötődő rendezvények szervezése terén Magyarországon az élvonalban helyezkedik el. Rendezvényeink esetében is szeretnénk megszólítani a futsal társadalom összes szereplőjét, a nemzetközi élcsapatoktól kezdve az egyetemi baráti társaságok csapatáig.

  • A 2017-ben nyolcadik alkalommal megrendezett Kárpát- medencei Egyetemek Kupája a Kárpát-medence legnagyobb egyetemi sportrendezvénye, ahol idén 5 ország 44 csapatának 700 hallgatója lépett pályára. Multisport rendezvényünkön a futsal mellett kosárlabda és cheerleading sportágakban mérhetik össze tudásukat a hallgatók és szövődhetnek országhatárokon átívelő barátságok a hagyományosan március első hétvégéjén lévő rendezvényen. Ne csak olvassunk róla, hanem lássuk is milyen a KEK.
  • A 2018. augusztusában jubileumi, ötödik születésnapját ünneplő rendezvényünk az ELTE-BEAC Futsal Kupa. A női, férfi felnőtt és utánpótlás csapatok nemzetközi felkészülési tornájára idén több mint 30 csapat nevezett négy korosztályban, megfelelő felkészülést szolgáltatva a szezonkezdetre.
  • Egyesületünk szervezi az ország egyik legnagyobb egyetemi bajnokságát, ahol az ELTE 8 karjáról érkező több mint 200 csapat, az év négy évszakában hétről-hétre csap össze a BEAC műfüves pályáin.
  • Bajnokságaink és nemzetközi kupáink mellett időszakos rendezvényekkel is várjuk az focizni vágyókat. Szervezünk: alumni kupát végzett hallgatóink számára,mikulás kupát, éjszakai focit és a tanévet pedig hagyományosan mini EB/VB-vel zárjuk.
  • Ha pedig a focizás mellett a játékvezetés is érdekel, neked ajánljuk legújabb képzésünket, ahol egy 3 kredites kurzus elvégzése után hivatalos játékvezetővé válhatsz!

Bízunk benne hogy felkeltettük érdeklődésed, és te is velünk fogsz futsalozni az ELTE-n!