Bezár

ELTE-BEAC Nyári Futsal Bajnokság

Nyáron sem maradnak a pályáink foci nélkül,hiszen a tavaszi bajnokság végeztével startol a 2018-as Nyári Bajnokság! A 120 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club a kezdetek óta tagja az 1901-ben megalapított Magyar Labdarúgó Szövetségnek. Így egyesületünk küldetésének tekinti azt, hogy a labdarúgást és a futsalt népszerűsítse ezért az év mind a négy évszakában bajnokságokat szervezzünk az amatőr csapatok, egyetemisták számára.

Nevezés

Helyszínek

Időpont

A nyári bajnokságok júniustól szeptember elejéig az alábbi idősávokban folynak:

Bogdánfy út:

HÉTFŐ: Eötvös Liga 1. (17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat), Eötvös Liga 2. (17.30-tól-22.00-ig, 8csapat
KEDD: Pluhár Liga 1. (17.30-től-22.00-ig, 8 csapat), Pluhár Liga 2. (17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat)
SZERDA: Yolland Liga 1. (17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat), Yolland Liga 2.(17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat)
CSÜTÖRTÖK: Spiedl Liga 1. (17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat), Spiedl Liga 2. (17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat)
PÉNTEK: Ordódy Liga 1. (17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat), Ordódy Liga 2. (17.30-tól-22.00-ig, 8 csapat)

A bajnokság rendszere

A bajnokság lebonyolítása

A Nyári Bajnokságunk idén az eddigiektől eltérően lebonyolítással kerül megrendezésre. A 10 induló bajnokságunkba összesen 80 csapat nevezését tudjuk elfogadni, bajnokságonként pedig 8 csapat nevezhet. Az alapszakaszban, a nevezett csapatok 7 mérkőzést fognak játszani, utána pedig következik a rájátszás ahol további 3 találkozó vár majd a csapatokra.

A játéknapok a kevesebb csapatlétszám ellenére is a 17.30 – 22.00 idősávban kerülnek megrendezésre, hiszen az alapszakasz 7 mérkőzését 5 forduló alatt rendezzük majd meg, így az első 4 fordulóban lesznek olyan csapatok, akik 2 mérkőzést játszanak majd egy játéknap.

Az alsó- és a felsőházi rájátszásba is összesen 3-3 mérkőzés vár a csapatokra, augusztus első felében.

Ha a bajnokság kevesebb mint 8 csapattal indul el, akkor a szervezők a bajnokság rajtja előtt tájékoztatják a csapatokat a lebonyolításról.

A rájátszás sorsolását a csapatok az alapszakasz utolsó mérkőzését követően kapják meg.

Az eltérő lebonyolításnak örömteli oka van, hiszen a Bogdánfy úti műfüves pályák rekonstrukciójára és mindkét pálya teljes műfű cseréjére kerül sor augusztus második felében, így az őszi szezont már a megújult pályákon fog elstartolni.

A bajnokság helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

  1. egymás elleni játszott mérkőzés eredménye
  2. az lejátszott mérkőzések gólkülönbsége
  3. mérkőzéseken rúgott több gól
  4. sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

Az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságok az ELTE egyetemi bajnoksága. Bajnokságunkra elsősorban az ELTE aktív hallgatói, alumni hallgatói és dolgozói nevezését várjuk. A volt ELTE-s hallgatók szereplése Alumni Szervezetbe történő regisztrációhoz kötött. A kedvezményt az ELTE, az https://www.elte.hu/alumni oldalon történő regisztrációt követően tudjátok, igénybe venni. Ezen kívül fogadjuk társegyetemeink aktív hallgatóinak jelentkezését is. A nyári bajnokságba a fennmaradó helyekre elfogadjuk a külsős csapatok jelentkezését is.

Bajnokságunk csapatait kategóriákba soroltuk:

  • hallgatói csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó
  • vegyes csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó +1 – 3 külsős játékos
  • külsős csapat: aktív egyetemi hallgató / ELTE-s alumni / ELTE-s dolgozó + 3-nál több külsős játékos

A hallgatói jogviszonyt a bajnokság első fordulójáig, érvényes diákigazolvánnyal vagy jogviszony igazolással kell igazolni.

Nevezési díj

A nevezési díj hallgatói csapatok számára 39000 ft vegyes csapatoknak pedig 43000 ft. A külsős csapatok aktuális nevezési díjáról e-mailben érdeklődhettek .A csapatok a bajnokságra történő nevezése a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A nevezési díjat minden csapat az első forduló előtt köteles rendezni készpénzben a helyszíni szervezőknél, vagy átutalással a szervezők által megadott számlaszámra.

Díjazás

A bajnokságok befejeztével minden dobogós csapat tagjait egyedi BEAC-os éremmel, továbbá az első helyezettek csapatokat kupával díjazzuk. A díjakat az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságok közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

Egyéb rendelkezések

A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

A játékosok által a sporttelepen okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is.

A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait.

A mérkőzéseken saját felelősségre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.

Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.