Bezár

ELTE-BEAC Újbuda Bajnokság

Várunk minden csapatot 2017 őszétől megrendezésre kerülő Újbuda Bajnokságunkba, az ELTE Mérnök utcai sporttelepére! A bajnokság nyílt bajnokság, ahová fogadjuk a budapesti, kiemelten kerületi, újbudai csapatok (céges, baráti, iskolai) mellett az egyetemi bajnokságokból kiöregedett, részben egyetemista csapatokat is!

Nevezés

Helyszínek

Időpont

A tavaszi bajnokságunkat április közepén indítjuk, és június közepéig tartanak a pontvadászatok az alábbi játéknapokon:

Szerda: 17:30-22:00 (maximum 12 csapat)

Péntek: 17:30-22:00 (maximum 12 csapat)

Szombat: 13:00-17:30 (maximum 12 csapat)

Vasárnap: 16:00-20:00 (maximum 12 csapat)

A bajnokság rendszere

A bajnokság lebonyolítása

Játéknaponként 12 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni, tehát 11 mérkőzés garantált! Ha a nevező csapatok száma nem éri el a 12 csapatot a szervezők a lebonyolítási rendszerről a bajnokság előtt értesítik a csapatokat.

A bajnokság helyezéseinek eldöntése

A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot. Azonos pontszám esetén az eredmények az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

  1. egymás elleni játszott mérkőzés eredménye
  2. az lejátszott mérkőzések gólkülönbsége
  3. mérkőzéseken rúgott több gól
  4. sorsolás

Ha több csapat is azonos pontszámmal végez, úgy az egymás ellen elért eredményeik alapján létrehozott minitabella dönt.

Játékszabályok

Egy játékos egy bajnokságban csak egy csapatban játszhat. A mérkőzések 2 x 20 percig tartanak, futóórával, szünet nélkül. Mérkőzésenként 1-1 egyperces időkérés engedélyezett csapatonként. A mérkőzést két csapat játssza, 5-5 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzések egyszerűsített futsal szabályok szerint kerülnek megrendezésre, de 5-ös méretű labdával, becsúszó szerelés tiltása mellett. Minden csapat köteles egységes, azonos színű szerelésről valamint labdáról gondoskodni. A játékszabályokról részletes tájékoztató található a bajnokság honlapján. A játékszabályzatban nem tárgyalt kérdések esetén a futsal szabálykönyve az irányadó, valamint a szervező bizottság és a játékvezető hivatott dönteni és szabályt értelmezni a vitás kérdésekben.

Játékszabályok letöltése

Nevezés

Játékjogosultság

A tavasszal induló ELTE-BEAC Újbuda bajnokságra várjuk budapesti, kiemelten kerületi, újbudai csapatok (céges, baráti, iskolai) mellett az egyetemi bajnokságokból kiöregedett csapatokat is.

Nevezési díj

A nevezési díj 70000 ft. A csapatok a bajnokságra történő nevezése a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. A nevezési díjat minden csapat az első forduló előtt köteles rendezni készpénzben a helyszíni szervezőknél, vagy átutalással a szervezők által megadott számlaszámra.

Díjazás

Minden dobogós csapatot egyedi BEAC-os éremmel és kupával díjazunk. Különdíjban részesülnek a bajnokságok gólkirályai. A díjakat az ELTE-BEAC Bajnokságok közös díjátadóján tudják átvenni a csapatok.

Egyéb rendelkezések

A csapatok játékosai és szurkolói kötelesek a Fair Play szellemében viselkedni a mérkőzések előtt/alatt/után is.

A játékosok által az iskola épületében és a sportpályán okozott illetve elszenvedett károkért (öltöző berendezése, ellopott tárgyak, autók megrongálása… stb.) a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni, ezért kérjük mindenki fokozottan vigyázzon a sporttelep berendezéseire, a parkoló autókra, és saját értéktárgyaira is.

A bajnokságokra történő nevezéssel, a játékosok elfogadják a bajnokság versenykiírását és játékszabályait.

A mérkőzéseken saját felelősségre vesznek részt, aktuális egészségi állapotuk tudatában.

A bajnokságról szöveges beszámolók, fotók illetve videofelvételek készülhetnek, amiket a szervezők a weboldalon és a facebook oldalon tesznek közzé.

Mérkőzés halasztására és megóvására nincs lehetőség.